Results

Date R Thuis vs Uit -
09/04 23:00 - Goias vs Universo 0-0
**Campeonato Goiano**

Het Campeonato Goiano is een Braziliaanse futsalcompetitie voor clubs uit de deelstaat Goiás. Het toernooi wordt georganiseerd door de Federação Goiana de Futebol de Salão (FGFS) en is opgedeeld in twee divisies, de Série A en Série B.

**Geschiedenis**

Het Campeonato Goiano werd voor het eerst gehouden in 1964 en is sindsdien elk jaar georganiseerd. Aanvankelijk werd het toernooi alleen gespeeld door clubs uit de hoofdstad Goiânia, maar in de loop der jaren werd het uitgebreid naar andere steden in de staat.

**Format**

Het Campeonato Goiano Série A wordt gespeeld door acht teams, die in een dubbele ronde tegen elkaar spelen. De vier beste teams plaatsen zich voor de halve finales, waarna de winnaars naar de finale gaan.

**Winnaars**

De meest succesvolle club in de geschiedenis van het Campeonato Goiano is Goiás Esporte Clube met 23 titels. Andere succesvolle clubs zijn Real Goiás (10 titels) en Vila Nova (7 titels).

**Belang**

Het Campeonato Goiano is een belangrijk toernooi in de Braziliaanse futsalwereld. Het biedt lokale clubs de kans om zich te meten met de beste teams in de staat en een promotieplaats te verdienen voor de nationale competities. Het toernooi draagt ook bij aan de ontwikkeling van futsal in Goiás en biedt een platform voor jonge spelers om hun talenten te tonen.