Olympische Spelen 2020 - Dames

Links
Wikipedia (nl)

Het beachvolleybaltoernooi voor vrouwen tijdens de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio vond plaats van 24 juli tot en met 6 augustus 2021. De wedstrijden werden gespeeld in het Shiokazepark waar een tijdelijk stadion stond. De 24 deelnemende teams waren verdeeld over zes groepen van vier, waarin een halve competitie werd gespeeld. De nummers één en twee van elke groep evenals de twee beste nummers drie gingen door naar de achtste finales. De vier overige nummers drie speelden twee play-offs voor een plaats in de achtste finale. Vanaf de achtste finales werd er gespeeld via het knockoutsysteem.

De Amerikanen April Ross en Alix Klineman werden olympisch kampioen door het Australische tweetal Taliqua Clancy en Mariafe Artacho del Solar in de finale te verslaan. Het Zwitserse duo Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich won de bronzen medaille ten koste van Tina Graudina en Anastasija Kravčenoka uit Letland.

**Olympische Spelen 2020 - Dames Beachvolleybal**

Beleef de spanning en sensatie van beachvolleybal op zijn best tijdens de Olympische Spelen 2020 in Tokio!

Ons damestoernooi brengt de beste beachvolleybalsters van over de hele wereld samen voor een onvergetelijke strijd om de gouden medaille. Met spectaculaire graafpartijen, krachtige blokken en adembenemende rally's, belooft dit toernooi een ware traktatie te worden voor alle fans van deze dynamische sport.

Volg de actie terwijl de teams het opnemen tegen elkaar in de zinderende hitte van Shiokaze Park, met het adembenemende uitzicht op de iconische Regenboogbrug. Supporters zullen getuige zijn van ongelooflijke atletische prestaties, strategie en passie, allemaal in de geest van het Olympisch ideaal.

Mis dit niet! Stem af op de Olympische Spelen 2020 Dames Beachvolleybaltoernooi en ervaar de magie van de Olympus!