Olympische Spelen 2020 - Heren 2020

Links
Wikipedia (nl)

Het enkelspel tafeltennis voor de mannen op de Olympische Zomerspelen 2020 vond plaats van zaterdag 24 juli tot en met vrijdag 30 juli 2021. Regerend olympisch kampioen was de Chinees Ma Long, die als nummer twee van de plaatsingslijst zijn titel verdedigde.

Op 24 juli, de eerste dag van het tafeltennistoernooi, speelden de ongeplaatste spelers de voorronde en de eerste ronde. De zestien tafeltennissers die door de eerste ronde kwamen voegden zich bij de eerste groep geplaatste spelers (17–32); de winnaars van deze tweede ronde kwamen in de derde ronde in actie tegen de hoogstgeplaatste spelers (1–16). Vanaf dat moment was het een reguliere knock-outfase. De verliezers van de halve finale speelden in een aparte wedstrijd om het brons.

Het olympisch tafeltennistoernooi voor heren op de Olympische Spelen van 2020 vond plaats van 24 tot 30 juli 2021 in het Tokyo Metropolitan Gymnasium. Het was het achtste toernooi in zijn soort bij de Olympische Spelen. Er werd gestreden om twee medaillesets: een in het enkelspel en een in het dubbelspel.

Ma Long uit China verdedigde zijn titel in het enkelspel met succes en won zijn tweede gouden medaille op rij door Dimitrij Ovtcharov uit Duitsland te verslaan in de finale. Lin Gaoyuan uit China won de bronzen medaille door Zhang Jike uit China te verslaan in de troostfinale.

In het dubbelspel wonnen de Chinese tafeltennissers Ma Long en Xu Xin de gouden medaille door Timo Boll en Patrick Franziska uit Duitsland te verslaan in de finale. Hugo Calderano en Gustavo Tsuboi uit Brazilië wonnen de bronzen medaille door Koki Niwa en Jun Mizutani uit Japan te verslaan in de troostfinale.