Indonesische IBL Cup

De Indonesische IBL Cup is een basketbaltoernooi voor mannen in Indonesië. Het toernooi werd opgericht in 2021 en wordt georganiseerd door de Indonesische Basketbalbond (PERBASI). De IBL Cup wordt gehouden voorafgaand aan het reguliere seizoen van de Indonesian Basketball League (IBL).

Het toernooi staat open voor alle teams uit de IBL. De teams worden in twee poules verdeeld en spelen een round-robin-toernooi. De beste twee teams uit elke poule plaatsen zich voor de halve finales. De winnaars van de halve finales spelen de finale om de IBL Cup.

Het eerste IBL Cup-toernooi werd gehouden in Bandung van 15 tot 19 september 2021. Satria Muda Pertamina Jakarta won het toernooi door in de finale Pelita Jaya Bakrie Jakarta te verslaan. Derrick Michael Xzavierro werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) van het toernooi.